
Jedną z najważniejszych rzeczy podczas planowania i organizowania przyjęcia weselnego jest jedzenie. W końcu głodni goście na pewno nie będą się dobrze bawili podczas wesela. Jedzenie podawane na przyjęciu weselnym powinno być smaczne, ciekawe, różnorodne i sycące – aby zaproszeni goście mieli siłę na całonocną zabawę. Bardzo ważna jest również jakość obsługi – miła obsługa sprawia, że od razu nam bardziej smakuje prawda? Ale co lepiej wybrać na przyjęcie weselne: restaurację czy obsługę cateringową?
Skorzystanie z restauracji
Dużą zaletą korzystania w kwestii jedzenia z restauracji hotelowej jest niewątpliwie to, że wszystko wtedy: wesele, jedzenie i nocleg dla gości znajduje się w jednym miejscu co oszczędza nam organizacyjnego rozgardiaszu. Korzystając z restauracji mamy też pewność co do jakości serwowanego jedzenia i obsługi, jednak niestety można do minusów zaliczyć zazwyczaj wyższą cenę niż przy wynajęciu cateringu. Jeżeli więc organizujemy wesele w hotelu to skorzystanie z restauracji hotelowej jest najlepszym wyjściem.
Korzystanie z usług cateringu
Firmy cateringowe są na ogół tańsze niż korzystanie z restauracji jednak wiąże się to również często z tym, że jakość jedzenia jest niższa. Dzieje się tak również dlatego, że często w takich firmach zatrudniani są mniej doświadczeni kucharze i obsługa – zazwyczaj uczniowie i studenci. Jednak dużym plusem korzystania z cateringu jest to, że jedzenie zostaje dowożone, tak więc przy weselu organizowanym na przykład w plenerze może to być jak najbardziej dobre rozwiązanie.
Hotel Lenart
Ciężko opisać wszystkie restauracje biorąc pod uwagę to co oferują, ale posiłkując się przykładem restauracji hotelowej w Hotelu Lenart można spokojnie powiedzieć, że wybór jest szeroki i różnorodny. Restauracja to oferuje między innymi stworzenie indywidualnej aranżacji pasującej do klimatu wesela, czy też dobór odpowiedniego menu. Restauracja hotelu Lenart działa tylko na produktach najwyższej jakości i specjalizuje się w kuchni polskiej i międzynarodowej. W karcie znajdziemy również najlepsze alkohole z całego świata, a wśród nich na przykład wino Clos Triguedina Cahors 2012, które dostępne jest w jedynie sześciu restauracjach w całej Polsce. Restauracja oferuje również Ogród Zimowy, który znajduje się tuż nad nią i zaprasza gości swym niesamowitym urokiem.
Polecamy
Najnowsze
Organizacja firmowej imprezy - Poradnik
Każda impreza firmowa to wyjątkowe wydarzenia, przy którego organizacji należy zgrać ze sobą bardzo wiele różnych czynników. Na samym... [...]